miercuri, 12 ianuarie 2011

Trigrame personale

Cele opt trigrame sunt simboluri ce reprezinta etape prin care trec toate evenimentele din natura si din plan uman.
Inteleptii chinezi au clasificat toate lucrurile din univers ca fiind guvernate de energiile uneia dintre cele opt trigrame. Fiecare om are de asemenea o trigrama personala determinata de anul nasterii si de sex, care se calculeaza dupa o formula bine stabilita ( diferita pentru barbat sau femeie ).De indata ce veti afla care este trigrama dvs. personala, veti putea calcula dinspre care dintre cele patru puncte cardinale primiti energii pozitive, precum si dinspre care patru puncte primiti energii nefavorabile. Astfel veti sti, de exemplu, spre ce directie sa orientati capul patului sau spre ce punct cardinal este bine sa fie indreptat biroul ca sa aveti succes la serviciu. 
Fiecarei trigrame ii este asociat un numar din patratul magic Luo Shu ( voi scrie despre el intr-o postare viitoare ). Trigrame: Kan - 1, Kun - 2, Zhen - 3, Xun - 4, Qian - 6, Dui - 7, Gen - 8, Li - 9. Nu exista nici o trigrama corespunzatoare cifrei 5; la calculul final pentru trigrama personala cifra 5 se va inlocui cu cifra 8 pentru femei si cu 2 pentru barbati. 
In analiza feng shui personala, acest numar reprezinta numarul KUA  sau MING GUA.
Cum se calculeaza numarul KUA? 
Exista formule diferite pentru femei si barbati. 

  • Pentru femei :

    1. Adunati cifrele din care este format anul nasterii. Exemplu: nascuta in 1958.

    1 + 9 + 5 + 8 = 23 

    2. Adunati din nou cifrele rezultate, pana ajungeti la un numar format dintr-o singura cifra: 

    2 + 3 = 5 

    3. Adaugati 4 la cifra obtinuta mai sus: 

    5 + 4 = 9 

    Numarul rezultat este cel al trigramei personale. Daca numarul care rezulta este format din doua cifre, trebuie sa le adunati din nou si sa obtineti o singura cifra ( exista doar opt trigrame, deci ne trebuie o cifra, nu un numar format din doua cifre). 
    Folosind corespondentele dintre trigrame si numerele din Luo Shu, o femeie nascuta in anul 1958 va avea trigrama Li (9). 
    Nota: daca cifra finala este 5, femeile o vor inlocui cu cifra 8




  • Pentru barbati, formula este diferita. Exemplu: nascut in 1960.

    1. Adunati cifrele din care este format anul nasterii. 

    1 + 9 + 6 + 0 = 16

    2. Adunati din nou cifrele rezultate, pana ajungeti la un numar format dintr-o singura cifra: 

    1 + 6 = 7

    3. Scadeti cifra rezultata din numarul 11. Daca rezultatul este un numar cu doua cifre, adunati cifrele pana obtineti un numar format dintr-o singura cifra: 

    11 - 7 = 4 

    Numarul rezultat este cel al trigramei personale. 
    Folosind corespondentele dintre trigrame si numerele din Luo Shu, barbatul nascut in anul 1961, va avea trigrama Xun (4). 
    Nota: daca cifra finala este 5, barbatii o vor inlocui cu cifra 2. 

    Atentie!  Daca v-ati nascut intre 1 si  5 februarie, trebuie sa consultati un calendar chinezesc pentru a va stabili anul nasterii in functie de acesta ( de obicei trebuie sa folositi anul anterior nasterii, pentru a va calcula trigrama personala ).


  • In functie de numarul KUA, fiecare persoana are patru directii personale favorabile si patru directii nefavorabile care corespund celor patru puncte cardinale principale si celor patru secundare. 


    Caracterizarea celor 8 trigrame:

    Nume chinezesc : DUI
    Palat : LAC
    Relatie familiala : FIICA CEA MICA ; FETITA
    Directie Hou Tian : VEST
    Faza : METAL
    Culoare : AURIU ; ARGINTIU ; ALB
    Parte a corpului :  GURA ; DINTI ; LIMBA ; PIEPT
    Numar Loushu : 7
    Anotimp : TOAMNA
    Parte a zilei : DUPA - AMIAZA
    Interpretare :


    Nr. 7 : Steaua Metal Rosu ( steaua dvs. natala )
    Aceasta trigrama are o baza solida formata din doua linii yang ce se deschid in sus prin natura mai blanda, reflexiva a apei de la suprafata – de aici simbolul Lacului. Persoanele cu numarul 7 Metal ascund o siguranta interioara profunda sub spiritul exuberant, dornic de distractii. Momentul asociat cu numarul 7 Metal este toamna – sarbatoarea recoltei.
    Marea usurinta in exprimare si simtul masurii, fac din dvs. un vorbitor plin de har.
    Nativii cu numarul 7 Metal oscileaza intre latura exuberanta, dornica de distractii, sociabila  si cea spirituala mai profunda, meditativa.
    Energia lacului  reprezinta : sinceritate, putere de comunicare, receptivitate la placere.
    Apartineti grupului numit Patrarul Vestic, ale carui energii se nasc in vest, sud – vest, nord – vest si nord – est. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup. Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din vest si nord-vest.
    Culorile care va incarca energetic sunt : auriu, argintiu, gri deschis, alb si toate culorile metalice care exprima energia metalului. Veti gasi sprijin si in tonurile de galben si maro, deoarece Pamantul ( reprezentat de aceste culori ) este parintele metalului, conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui.
    Numele dvs. cele mai favorabile sunt 6 si 7, urmate de 8 si 2.

    Nume chinezesc : LI
    Palat : FOC
    Relatie familiala : FIICA MIJLOCIE ; FEMEIE  DE VARSTA  MEDIE
    Directie Hou Tian : SUD
    Faza : FOC
    Culoare : ROSU ; PURPURIU ; PORTOCALIU  INCHIS ; ROZ
    Parte a corpului : OCHI ; INIMA
    Numar Loushu : 9
    Anotimp : VARA
    Parte a zilei : AMIAZA
    Interpretare :


    Numarul 9 : Steaua Foc purpuriu ( steaua dvs. natala )
    Imaginea celor doua linii Yang ce incadreaza o linie mai moale, Yin, poate reprezenta o persoana cu multa energie concentrata in exterior. Puterea, orgoliul si stralucirea ascund o zona mai slaba, care se poate manifesta prin lipsa increderii in sine, tendinta autocritica, indoieli ; de aceea acesti nativi au nevoie ca persoanele apropiate sa le recunoasca meritele si sa ii incurajeze. Nativii cu numarul 9 Foc, au toate calitatile pe care le poate da soarele – inspiratie, lumina si limpezime. Ei au o imensa capacitate de a vedea ceea ce este de vazut si de a gasi calea cea buna prin furtuna. Dintre cele 9 semne aveti cea mai buna comunicare mai ales cand este vorba despre emotiile si experientele personale.
    Acest numar este reprezentat de oameni calzi si pasionali care au o gandire luminata si liberala. Sensibilitatea ce zace sub imaginea superficiala de forta si succes poate sa iasa la iveala violent, dar, dintre toate semnele numarul 9 Foc iarta si uita cel mai usor. Sunt persoane pentru care aparentele conteaza foarte mult, sunt foarte atenti la detalii si detesta persoanele neingrijite, dezordonate sau prost crescute. Numarul 9, aduce culoare, rafinament si inspiratie.
    Energia Focului este exploziva.
    Apartineti grupului numit Patrarul Estic, ale carui energii se nasc in est, sud-est, nord si sud. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup. Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din sud si est ; puteti insa beneficia si de energia provenita din sud-est si nord.
    Culoarea care va completeaza cel mai bine energia interna este rosu ca focul, dar aceasta trebuie completata cu putin verde, deoarece verdele ( Lemnul ) este parintele rosului ( Focul ), conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui.
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt 3, 4 si 9.

    Nume chinezesc : ZHEN
    Palat : TUNET
    Relatie familiala : FIUL  CEL  MARE
    Directie Hou Tian : EST
    Faza : LEMN
    Culoare : VERDE
    Parte a corpului : LABELE  PICIOARELOR
    Numar Loushu : 3
    Anotimp : PRIMAVARA
    Parte a zilei : DIMINEATA
    Interpretare :

    Numarul 3 : Copac Verde Stralucitor ( steaua dvs. natala )
    Aceasta trigrama are la baza o line Yang puternica si se deschide in sus prin cele doua linii Yin care reprezinta cresterea si actiunea.Ea simbolizeaza trezirea din primavara si din zori, ce se traduce prin miscare si activitate intense, bazate pe forta lui Yang. Respectiva combinatie de trei linii poate sa se manifeste ca spontaneitate si actiune, cu accentul pus pe « a face », nu pe «  a fi ».
    Cei cu numarul 3 Copac au in firea lor intreaga putere a primaverii : sunt plini de vitalitate si energie si pot actiona cu mare intensitate. Gandesc pozitiv si sunt optimisti, isi indeplinesc sarcinile cu mult elan si se asteapta ca lumea sa tina pasul cu ei. In setea lor de dezvoltare si de teritorii noi, ii conduc pe ceilalti si lasa in grija lor lucrurile marunte.
    Simbolul Tunetului este exploziv si maret ; el arata ca se pregateste o anumita schimbare. Cei nascuti sub acest semn sunt deschisi si cinstiti, iar sinceritatea lor poate fi atat de mare incat ajung sa fie ocoliti de prieteni si colegi. Pot fi precoce si pot avea idei grandioase. Spontaneitatea, umorul si farmecul se numara printre cele mai mari daruri ale numarului 3 Copac.
    Apartineti grupului numit Patrarul Estic, ale carui energii se nasc in est, sud-est,nord si sud. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup. Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din est si sud-est. Puteti beneficia insa si de energia ce-si are originea in nord si sud.
    Culorile care va completeaza cel mai bine energia interna sunt cele din gama verdelui, care exprima energia Lemnului. Puteti insa adauga si putin rosu, albastru inchis, negru si gri. Apa fiind parintele Lemnului, veti gasi sprijin in nuantele de albastru inchis, conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui.
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt 3 si 4, urmate de 9 si 1.

    Nume chinezesc : XUN
    Palat : VANT
    Relatie familiala : FIICA  CEA  MARE
    Directie Hou Tian : SUD – EST
    Faza : LEMN
    Culoare : VERDE
    Parte a corpului : COAPSE ; FESE ; PARTEA  INFERIOARA  A SPATELUI
    Numar Loushu : 4
    Anotimp : VARA
    Parte a zilei : AMIAZA
    Interpretare :


    Numarul 4 : Steaua Copac Verde ( steaua dvs. natala )
    In aceasta trigrama, liniile Yang de sus reprezinta fermitatea,consecventa si stabilitatea. Linia inferioara, care este Yin, arata o fire blanda, ce are nevoie de sprijinul radacinilor.
    Numarul 4 Copac, este unul dintre cele mai emotive semne dintre cele 9. Daca sunt momente in care este amabil si vesel, dispozitia poate sa i se schimbe rapid, aratandu-se incapatanat si impulsiv. Nativii sunt practici, chibzuiti, vrednici de incredere, au mult bun simt si sunt sensibili la problemele celorlalti. Sunt buni sfatuitori, dar pot fi usor influentati de personalitati mai puternice decat ei. Sunt foarte increzatori, ceea ce ii face vulnerabili in fata celor care vor sa profite de pe urma lor.
    Elementul Vant poate sa-i faca sa-si schimbe des hotararile si drumul in viata.
    Energia Vantului este invizibila si totusi irezistibila. Ea este blanda, dar rezistenta. La fel ca briza ce modeleaza incet stancile varfurilor de munte, rabdarea si munca ei sustinuta inving orice obstacole din calea sa. Aceasta energie poseda calitatea generozitatii.
    Apartineti grupului numit Patrarul Estic, ale carui energii se nasc in est,sud-est,nord si sud. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup. Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din sud-est si est. Puteti insa beneficia si de energia ce-si are originea in nord si sud.
    Culorile care va completeaza cel mai bine energia interna sunt cele din gama verdelui, care exprima energia Lemnului. Puteti insa adauga si putin rosu, albastru inchis, negru si gri. Apa fiind parintele Lemnului, veti gasi sprijin in nuantele de albastru inchis, conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui.
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt : 3 si 4, urmate de 9 si 1.

    Nume chinezesc : KAN
    Palat : APA
    Relatie familiala : FIUL MIJLOCIU ; BARBAT  DE  VARSTA  MEDIE
    Directie Hou Tian : NORD
    Faza : APA
    Culoare : NEGRU ; ALBASTRU
    Parte a corpului : URECHI ; SANGE ; RINICHI
    Numar Loushu : 1
    Anotimp : IARNA
    Parte a zilei : NOAPTE
    Interpretare :


    Numarul 1 : Steaua Apa Alba ( steaua dvs. natala )
    Trigrama este alcatuita dintr-o linie Yang prinsa intre doua linii Yin ce par ca incercuiesc, simbolic, Yang-ul sau adancimea.Acest lucru poate fi interpretat ca semn de forta ascunsa, indiciu al adormirii naturii din timpul iernii. In vreme ce totul pare calm si fara viata, dincolo de suprafata pamantului se petrec schimbari importante. Nativii 1 Apa sunt inclinati spre meditatie, spre gandire intensa, care seamana cu energia apei adanci, acorda o mare importanta propriului spatiu si prefera independenta. Aceasta poate duce la izolare si, ajunsi la maturitate si batranete, pot sa traiasca singuri perioade indelungate.
    Energia Apei este misterioasa. Ea se deplaseaza descendent, dupa cum si apa cauta cel mai jos nivel din Natura. Puterea acestei energii este profunda, intunecata si rece. Are o mare forta in cadere, caci are loc si o retragere de langa tot ce o inconjoara, dar si o mare acumulare in adancimea ei. Aceasta energie cuprinde o nesiguranta considerabila si mari dificultati ( asa cum apa insasi pare blanda, si este totusi mai puternica decat cea mai tare stanca ).
    Apartineti grupului numit Patrarul Estic, ale carui energii  se nasc in est, sud-est, nord si sud. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup. Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din nord si sud. Puteti insa beneficia si de energia provenita din est si sud-est.
    Culorile care va completeaza cel mai bine energia interna sunt nuantele inchise de albastru si gri, care exprima energia Apei. Puteti insa adauga si putin rosu sau verde, pentru a compensa intunecimea culorilor principale. Metalul fiind parintele Apei, veti gasi sprijin si in tonurile de auriu si argintiu, conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui.
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt : 1 si 9, urmate de 3 si 4.

    Nume chinezesc : GEN
    Palat : MUNTE
    Relatie familiala : FIUL  CEL  MIC ; COPILUL
    Directie Hou Tian : NORD – EST
    Faza : PAMANT
    Culoare : MARO ; GALBEN
    Parte a corpului : MAINI ; DEGETE
    Numar Loushu : 8
    Anotimp : PRIMAVARA
    Parte a zilei : DIMINEATA
    Interpretare :


    Numarul 8 : Staua Pamant Alb ( steaua dvs. natala )
    Yang, in linia de sus sau « la suprafata » ascunde forta interioara si concentrarea. Descrierea muntelui este « un exterior puternic, de neclintit, cu un interior mai detasat, mai retras ». Trigrama este asociata cu trecerea de la iarna la primavara – o perioada linistita, de cugetare, care deschide calea unei noi cresteri. Numarul 8, Pamant Alb, are mult fler pentru investitii si, adesea, devine bogat de tanar, fie prin propriile eforturi, fie printr-o mostenire. Daca investitia sau afacerea esueaza inainte de jumatatea vietii, sunt mari sanse sa se imbogateasca din nou. Succesul la obtinerea bogatiei materiale se datoreaza mai degraba concentrarii fortelor intr-o singura directie decat subtilitatii, farmecului sau talentului creativ. Nativii tind sa se miste incet si perseverent si sa invete din propria experienta.
    Simbolul Muntelui semnaleaza o fire puternica si stabila, cu uriase rezerve de energie – chiar daca nativii simt din cand in cand nevoia sa se retraga in « pestera », dand, in cele mai multe cazuri, impresia de rezerva si detasare. Sunt foarte greu de descifrat, pentru ca isi ascund sentimentele si nu le dezvaluie decat daca sunt obligati. Au un ascutit simt al dreptatii. Puterea de neclintit a muntelui consta in nemiscarea acestuia. Aceasta forta tacuta se naste din intelegere si putere sufleteasca. Nu este o putere personala ci o sursa de regenerare si inspiratie pentru tot ce atinge
      Apartineti grupului numit Pararul Vestic ale carui energii se nasc in vest, sud-vest, nord-vest si nord est. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup.
    Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din nord-est si sud-vest. Puteti insa beneficia si de energia care-si are originea in vest si nord vest.
    Culorile care va completeaza cel mai bine energia interna sunt nuantele de galben si maro, care exprima energia Pamantului. Veti gasi sprijin si in tonurile de rosu, deoarece Focul este parintele Pamantului.
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt 2 si 8, urmate de 6 si 7.

    Nume chinezesc : QIAN
    Palat : CER
    Relatie familiala : TATA ; SOT ; STAPAN
    Directie Hou Tian : NORD – VEST
    Faza : METAL
    Culoare : AURIU ; ARGINTIU ; ALB
    Parte a corpului : CAP ; PLAMANI
    Numar Loushu : 6
    Anotimp : IARNA
    Parte a zilei : NOAPTE
    Interpretare :


    Numarul 6 : Steaua Metal Alb ( steaua dvs. natala )
    Cele trei linii Yang arata forta deplina a Cerului si aduc consecventa, putere si cutezanta, pentru aceste persoane nu exista « daca », « insa », « poate ». Dar aceasta combinatie puternica de yang nu este echilibrata – yin-ul trebuie sa fie adus de sensibilitatea, imaginatia si aprecierile celor din jur.
    Cele mai evidente trasaturi sunt harul de conducator si autoritatea. Multi dintre cei cu numarul 6 Metal au deschis noi orizonturi si au netezit calea pentru generatiile urmatoare.
    Nativii sunt rationali, grijulii si, uneori chiar rigizi. Sunt activi, sociabili, perfectionisti si chiar autocritici, dar fara a striga in gura mare. Dau mare importanta valorilor familiale.
    Sunt conducatori innascuti in marea majoritate a situatiilor. In relatii sunt cei mai loiali dintre cele noua semne.
    Energia Cerului este maximul de putere yang. Reprezinta aspectul creator  si dinamic al fortei vitale ajunsa la apogeu in natura. La om, se reflecta in capacitatea inspiratoare de a conduce si in abilitatea de a duce un proiect pana la capat.
    Apartineti grupului numit Patrarul Vestic, ale carui energii se nasc in vest, sud-vest,nord-vest si nord-est. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup.
    Energia favorabila se deplaseaza spre dvs. din vest si nord-vest. Puteti insa beneficia si de energia care isi are originea in nord-est si sud-vest.
    Culorile care va completeaza cel mai bine energia interna sunt tonurile de auriu, nuantele deschise de gri, gama de alb si toate culorile metalice si stralucitoare, caci toate acestea exprima energia Metalului. Veti gasi sprijin in tonurile de galben si maro, deoarece Pamantul este parintele Metalului, conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui,
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt 6 si 7, urmate de 8 si 2.

    Nume chinezesc : KUN
    Palat : PAMANT
    Relatie familiala : MAMA ; SOTIE ; BUNICA
    Directie Hou Tian : SUD – VEST
    Faza : PAMANT
    Culoare : MARO ; GALBEN
    Parte a corpului : ABDOMEN ; STOMAC
    Numar Loushu : 2
    Anotimp :TOAMNA
    Parte a zilei : DUPA - AMIAZA
    Interpretare :


    Numarul 2 : Steaua Pamant Negru ( steaua dvs. natala)
    Trigrama este alcatuita din trei linii yin, reprezentand forta deplina a pamantului si calitatile sale materne. Nu este deloc o trigrama slaba, dimpotriva, arata o fire puternica si consecventa, care doreste sa se puna in slujba celorlalti si are nevoie de sprijinul yang oferit de oricare dintre celelalte trigrame. Nativii sunt conducatori innascuti, activitatea lor desfasurandu-se in spatele scenei. Din punct de vedere al statorniciei si sigurantei, nimeni nu-i intrece pe cei cu numarul 2 Pamant. Caracterul pamantesc si matern al numarului 2 Pamant nu se manifesta doar in familia lui, ci si in familia mare a omenirii. Cei cu numarul 2 Pamant au o fire lipsita de agresivitate, sunt puternici si rabdatori. Sunt sociabili si plini de patriotism ; munca depusa in slujba celorlalti le da o mare satisfactie.
    Au nevoie sa faca parte dintr-un grup – in familie, la locul de munca sau altundeva : fara sprijinul unei astfel de structuri isi pot rataci drumul si se ofilesc. Diplomatia lor innascuta le da o mare forta.
    Pamantul este energia hranitoare yin la apogeu. Ea este puterea de sustinere a planetei, care da nastere tuturor formelor de viata, cuprinzandu-le pe toate. Este fertila, grijulie si toleranta. Din ea se nasc acceptarea neconditionata si simpatia fireasca. Reprezinta puterea de a hrani si de a fi prezent in orice situatie.
    Apartineti grupului numit Patrarul Vestic, ale carui energii se nasc in vest, sud-vest, nord-vest si nord-est. Energia dvs. este complementara cu oricare dintre cele patru cercuri Feng Shui ale acestui grup.
    Energia cea mai favorabila se deplaseaza spre dvs. din sud-vest si nord-est. Puteti beneficia insa si de energia ce-si are originea in vest si nord-vest.
    Culorile care va completeaza cel mai bine energia interna sunt nuantele de galben si maro, care exprima energia Pamantului. Focul fiind parintele Pamantului,veti gasi sprijin si in tonurile de rosu, conform ciclului constructiv al celor cinci elemente din arta Feng Shui.
    Numerele dvs. cele mai favorabile sunt 2 si 8, urmate de 6 si 7.

    Daca doriti sa aflati care este trigrama dvs. personala si multe alte lucruri care va vor fi de mare ajutor, comandati Studiul dvs. personal (trimiteti: numele dvs. din certificatul de nastere, numele actual-schimbat prin casatorie, data si ora nasterii), la una din adresele:
                carmen.lache@gmail.com
    Mob: 0742140765         Pret studiu personal: 168 RON








    Niciun comentariu:

    Trimiteți un comentariu