marți, 11 ianuarie 2011

Astrologia Feng Shui

Toate civilizatiile lumii, vechi si noi, au fost preocupate de calitatea « energiei »din mediul ambiant. In mod traditional, rezultatul acestei preocupari tine de bunul-simt. Nu ne construim casele si asezarile acolo unde balteste apa si pamantul e sarac, cautam locurile in care soarele este cel mai prielnic, nu ne stabilim in zonele in care, altadata, locuitorii sufereau de maladii cronice sau nu obtineau recolte bogate. Tot asa, stramosii nostrii doreau sa-si construiasca locuintele si asezarile astfel incat sa fie bine adapostiti, sanatosi si sa poata comunica usor cu restul lumii.
De-a lungul secolelor Fengshui s-a dezvoltat, devenind mai matematic, mai stiintific.
Astrologia Fengshui, foloseste concepte din Cartea schimbarilor ( Yijing ) si reprezinta una din primele forme de divinatie, care sprijina ideea ca actiunile oamenilor sunt rezultatul actiunii fortelor complementare Yin si Yang.
Astrologia bazata pe « ki-ul celor 9 stele » s-a dezvoltat ca ramura a trunchiului din care au crescut Fengshui, medicina chineza traditionala si acupunctura.
In functie de anul nasterii dvs. cu ajutorul  Astrologiei  Feng Shui, se poate determina trigrama dvs. personala care va ofera informatii referitoare la energiile care va reprezinta in sistemul Pakua, sistemul celor 9 stele zburatoare sau sistemul familiei celor 9 trigrame. Acest sistem are o simbolistica aparte : sunt simboluri ce reprezinta etape prin care trec toate evenimentele din natura si din plan uman.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu