marți, 11 ianuarie 2011

Tigru


TIGRU de Metal ( 1950 )
Egocentric si egoist, in acelasi timp, acest nativ indraznet si curajos nu trece niciodata neobservat si trezeste respectul si admiratia multora. Foarte harnic, munceste cu inversunare si ambitie si nu se da batut, pana nu obtine ceea ce-si doreste. Este foarte sigur pe sine si optimist in ceea ce priveste realizarea planurilor si dorintelor sale, doar ca nu prea stie sa aiba rabdare si isi doreste prea multe dintr-odata. Poate fi foarte pasional si agresiv, cand isi doreste sa obtina ceva cu orice prêt si nu suporta sa nu fie bagat in seama. Este sentimental, romantic, se daruieste trup si suflet intr-o relatie, dar, in acelasi timp, isi pastreaza independenta si libertatea de miscare. Un nativ interesant din multe puncte de vedere, dificil, dar care trezeste interes oriunde s-ar afla.

TIGRU de Apa ( 1962 )
Este mai rezervat si mai calm decat nativul dominat de Metal, insa poate fi adesea nehotarat si sovaitor in fata luarii unor decizii. Are o intuitie foarte buna si o fire  aventuroasa, fiind deschis experimentelor si relatiilor noi, pe care le cultiva, de multe ori in folosul sau. Dominat fiind de elementul Apa, comunica destul de bine cu ceilalti si este mai maleabil.
Inteligent, amabil, destul de obiectiv in analizele sale, este inzestrat cu reale calitati de lider si este capabil de o mare putere de concentrare si autocontrol, atunci cand sunt in discutie planurile sale de viitor.

TIGRU de Lemn ( 1914 , 1974 )

Nativul acesta este dotat cu mult simt practic si este foarte amabil cu ceilalti, reusind sa adune in jurul lui o multime de prieteni si simpatizanti. Nu este atat de temperamental si efervescent ca alti Tigri si pare sa fie destul de calculat si sa-i manipuleze pe cei din jurul sau, pentru a avea ceea ce-si doreste. Iata de ce nu o data se va folosi de prietenii sau relatiile sale, pentru a obtine ceva in folosul sau, iar loialitatea sa va fi de multe ori sub semnul intrebarii. In general, este dezordonat si destul de superficial, neplacandu-i sa-si asume sarcini si responsabilitati, mai multe decat stie ca poate sa duca la capat.

TIGRU de Foc ( 1926 , 1986 )
Extraordinar de energic, o personalitate puternica, mereu in miscare, carismatic si imprevizibil, este tipul conducatorului veritabil, placandu-i sa dirijeze totul dupa propriile consideratii si neacceptand niciun fel de imixtiune din exterior. Practic, nu-si gaseste niciodata linistea si este fara astampar, mereu in actiune si gata sa-i implice si pe ceilalti in toate actiunile sale. Nu incercati sa-l determinati intr-un fel sau altul sa-si schimbe parerea, sa renunte la un proiect care vi se pare fara sanse, este inutil ; cu optimismul sau debordant, va merge pana in panzele albe, cu scopul de a-si vedea visul implinit si nu va tine cont de niciun fel de critici la adresa lui.

TIGRU de Pamant ( 1938 , 1998 )
Mai linistit si cu o personalitate mai putin electrizanta, temperata de elementul Pamante, este un nativ care iese in evidenta prin felul lui pragmatic de a fi si prin faptul ca nu lasa niciodata emotiile sa-i intunece ratiunea. Practic, este cel mai rational si mai asezat dintre nativi si-si va construi chibzuit si calculat relatiile in viata, prin prisma utilitarismului lor, intai de toate, nu pe considerente afective si nici sub impulsul momentului. Iata de ce, din acest motiv va lasa adesea impresia ca este foarte rece si insensibil. Dotat cu o mare putere de concentrare, este foarte legat de munca sa si va avea performante remarcabile, iesind intotdeauna in evidenta, oricare ar fi natura profesiei sale.

Caracteristici generale :
Puterea Tigrului este de o sensibilitate profunda ; el traieste forta deplina a energiei sale primare cu o intensitate uluitoare. Puterea lui este vigilenta la schimbarile, toanele si emotiile subtile. O data declansata o reactie, raspunsul energiei Tigrului iti taie respiratia. Da impresia ca este permanent in alerta. Chiar si cand se odihnesc, sunt ca o arma incarcata, intinsi cu gratie si relaxati, dar intotdeauna gata sa traga. Influenta lor poate fi considerabila, in orice domeniu ; sunt precum locomotiva cu aburi de la capatul unui tren lung. Tigrul bune educat este un luptator de temut si un soldat erou. Puterea naturala cu care se nasc  le aduce noroc in viata. Cand sunt  tineri, se descurca in general, mai bine decat ceilalti la scoala. Se dovedesc a fi lideri innascuti ; sunt mereu pregatiti sa-si asume riscuri. Tigrilor le plac slujbele care le confera o independenta considerabila ; de obicei ei sunt cei care ajung in varf ! Colegii si rivalii lor se vor purta mereu cu manusi in fata lor, unii chiar se vor teme de ei.

Prietenii, iubitii si copiii se simt relaxati in preajma lor, stiind ca se afla in compania unui protector puternic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu