marți, 11 ianuarie 2011

Iepure


IEPURE de Metal ( 1951 )
Manierat si rafinat in gusturi, Iepurele de Metal este impresionat de orice forma a artei si exceleaza in orice domeniu care implica creatie si originalitate. Mai puternic si mai sigur pe el decat ceilalti nativi, nu se sfieste sa-si asume responsabilitati si sa le duca la capat, implicandu-se foarte activ si zelos in munca sa. Ambitios si inteligent, este preocupat de starea lui materiala si stie sa-si urmareasca scopurile constiincios, cu perseverenta si precizie. Adesea poate parea rece si indiferent la problemele si la parerile celor din jur, dar nu-l acuzati si nu-i reprosati acest lucru, caci poate fi la mijloc un complex sau o slabiciune pe care nativul incearca sa o mascheze.

IEPURE de Apa ( 1963 )
Este unul dintre cei mai sensibili si delicati nativi  din tot  zodiacul chinezesc, emotiv si influentabil. Rar vom intalni printre acesti nativi persoane hotarate si cu aptitudini de conducator, deoarece este dependent de ceilalti si de sentimentele lor si in plus, se lasa condus de cei mai puternici decat el. Fiind o natura pasnica si fragila emotional, uraste orice fel de conflicte sau tensiuni, iar daca nu este foarte sigur pe o relatie, poate deveni extrem de banuitor si introvertit.

IEPURE de Lemn ( 1915 , 1975 )
Este cel mai diplomat dintre nativii Iepuri si se descurca mai usor in viata decat semenii sai, in mare parte, pentru ca este rabdator, capabil sa faca unele compromisuri si sa inchida ochii la greselile altora, pentru a-si asigura viitorul si o situatie materiala solida. Amabil si generos, este simpatizat de apropiati, care nu o data vor profita de pe urma firii sale darnice si intelegatoare, dar si pentru ca Iepurele de Lemn nu este in stare sa ia o hotarare care sa-i implice pe ceilalti ( va refuza sa faca acest lucru, din teama de a nu-si crea dusmani ).

IEPURE de Foc ( 1927 , 1987 )
Este ceva mai determinat, mai putin evaziv, spre deosebire de alti nativi si are mai multa tarie de caracter, reusind sa-si comunice in mod sincer sentimentele si parerile. Totusi, ca orice Iepure, se teme de conflicte directe si face uz de diplomatie si viclenie, daca este cazul, apeland adesea la intermediari. Temperamental, afectuos din cale-afara si emotiv (doar este guvernat de elementul Foc), stapaneste arta disimularii si reuseste sa-si ascunda emotiile, daca este in avantajul sau. Unii nativi pot deveni buni conducatori, daca au suportul si sprijinul celor apropiati si daca reusesc sa-si domine inhibitiile.

IEPURE de Pamant ( 1939 , 1999 )
Spre deosebire de semenii sai, Iepurele de Pamant stie sa-si controleze emotiile si nu se lasa condus de sentimente. In plus, nu actioneaza sub impulsul momentului, ci gandeste indelung, inainte de a face un pas, calculandu-si atent miscarile. Mult mai rationali si mai echilibrati, mai stabili din punct de vedere emotional, acesti nativi  sunt cei care reusesc mult mai usor in cariera. Pentru ei, siguranta materiala si bunastarea reprezinta componente esentiale ale vietii si vor face uz de toate resursele lor pentru a le avea.

Caracteristici generale :
Sunt de obicei , extrem de sensibili si neobisnuit de agitati. Dau dovada de o mare inteligenta, combinata cu o sinceritate odihnitoare. Sunt foarte ageri la minte. Duc la bun sfarsit o gama variata de sarcini, intr-un timp foarte scurt. Viteza si perspicacitatea lor este de mare pret in domeniul matemeticii si contabilitatii. Istetimea lor ii face, in plus, sa scruteze mereu viitorul, planuid anticipat si detectand amenintarile si riscurile.
Intotdeauna par sa fie cu ochii pe cea mai apropiata cale de iesire si sa observe mai multe variante simultane. Isi creaza o rezerva de posibilitati de trai : daca nu functioneaza o abordare, sar imediat cu alta in loc. Acesti nativi sunt aparent blajini, sensibili si au o viata emotionala bogata. Sentimentele li se schimba cat ai clipi din ochi. Oscileaza brusc intre fericire si tristete. Cand devin furiosi, par sa nu se poata controla dar furia lor trece ca o ploaie de vara. Le merge mintea foarte repede si de aceea nu le place sa piarda timpul. Caracterul blajin si vulnerabilitatea, par a fi slabiciunea suprema dar poate fi si un dar remarcabil. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu