marți, 11 ianuarie 2011

Bivol


BIVOL de Metal ( 1961 )
Il vom recunoaste dupa felul hotarat cu care isi apara interesele, intrand de multe ori in conflict cu semenii sai, daca acestia nu sunt de acord cu punctul lui de vedere sau daca-i stau in cale. Ambitios, foarte rational si decis sa-si croiasca drumul singur, daca nu se poate altfel, in vederea atingerii scopurilor sale, nu se teme de esec si nici nu-l ia in calcul, mizand enorm pe capacitatile proprii si muncind aproape fara repaus.
Bivolul de Metal este foarte cinstit, exigent cu cei din jur ( de regula, nu are multi prieteni ) si nu face promisiuni, decat daca le poate tine. Puternic, loial, decis, nu-si exteriorizeaza sentimentele si poate aparea dur si vindicativ cateodata. Este membrul cel mai sociabil al familiei Bou.
El are un fel aparte prin care atrage persoane interesante. Afectiunea si grija lui iubitoare, combinate cu sensibilitatea si rafinamentul, ii fac pe altii sa se simta relaxati in prezenta lui. In mod tipic, el incepe o relatie de dragoste prin prietenie, si mai mult ca probabil isi va gasi jumatatea dorita in cercul de prieteni intimi. Tinand seama ca poate fi inflexibil si autoprotector, nu-si cladeste relatiile cu usurinta ; dragostea se dezvolta lent, dar devine foarte profunda. Este capabil sa devina foarte devotat si nu are probleme in a-si lua angajamente de durata fata de persoana iubita. Este atras de bucuriile caminului si ale vietii de familie si va actiona sustinut pentru a le avea. Prospera intr-un mediu afectuos.

BIVOL de Apa ( 1913 , 1973 )
Metodic, rabdator ( mult mai rabdator decat ceilalti Bivoli ) si inzestrat, la randul lui, cu o ambitie nemasurata, acest nativ este mai putin rigid decat alti semeni din zodia sa, si mai flexibil in relatiile cu ceilalti, reusind chiar sa lucreze bine in echipa. Pentru el bunastarea si siguranta materiala sunt scopuri bine definite in viata, in slujba carora isi pune vointa si inteligenta. Capabil sa se concentreze asupra mai multor lucruri odata, organizat, meticulos, stie exact cand e momentul sa actioneze si ii atrage si implica si pe altii in planurile sale. Din familia Bou, este cel mai prietenos si mai blajin, punand la suflet necazurile altora si sacrificandu-se pentru ele. Capacitatea lui de a-i ingriji pe altii si de a fi alaturi de ei pare nelimitata si este posibil sa se si profite de el. Ii este greu sa-si exprime sentimentele atunci cand se simte atras de cineva. Tanjeste dupa un partener iubitor, care sa-i poata intelege profunzimea sentimentelor, care sa-si doreasca la fel ca el , o locuinta confortabila si o familie fericita.
Prospera intr-un mediu intelectual.

BIVOL de Lemn ( 1925 , 1985 )

Sigur pe el si direct in relatiile cu ceilalti, acest nativ apreciaza munca in echipa si comunicarea de ambele parti ; drept urmare, are simpatizanti si prieteni care il sprijina in demersurile sale. Desi caracterizat de un oarecare conservatorism, este deschis spre progres si idei noi, dar va avea intotdeauna tendinta sa-si afirme primul punctul de vedere si sa-i conduca pe ceilalti. Inzestrat fiind cu o vointa de fier, poate realiza multe in viata, atat pentru sine, cat si pentru membrii familiei sale, carora le este foarte devotat. Pentru ca este guvernat de elementul Lemn, este un bun organizator, in stare sa gestioneze proiecte ambitioase si sa comunice eficient cu ceilalti si de aceea va ocupa adesea functii de raspundere si va sti sa-si multumeasca subordonatii. Este o fire multilaterala, ba chiar enigmatica, care manifesta tendinta de a petrece perioade lungi meditand, cantarind calm sansele si razgandindu-se in mod repetat. Are un instinct innascut pentru organizare si e capabil sa se descurce prin tot felul de situatii complexe. Stie ca progresul lent, dar cert, este formula succesului durabil, de aceea munceste fara preget si nu-l afecteaza rutina.
Inapoia aerului rezervat si distant, se ascunde un romantic, patimas in amor. Prospera intr-un mediu ordonat.

BIVOL de Foc ( 1937 , 1997 )
Dintre toti nativii acestei zodii, este cel mai orgolios si mai inclinat sa conduca, lasandu-se adesea orbit de convingerea ca le este superior celorlalti. Plin de neastampar, impulsiv si foarte activ, este capabil sa munceasca pana la epuizare si le cere acelasi lucru semenilor sai, devenind uneori dur si lipsit de intelegere, daca acestia nu se conformeaza cerintelor si standardelor lui, foarte inalte, de altfel.

Chiar daca este inzestrat cu reale calitati de lider, acest nativ se va lasa insa manat de sentimente si nu va avea rabdare sa-si asculte sau inteleaga interlocutorii – de aceea, va avea probleme de comunicare cu cei din anturajul sau. Succes, faima, bani, putere – se numara printre scopurile lui esentiale in viata, dar si asigurarea confortului celor dragi, pentru ei fiind capabil de multe sacrificii.
Este vesel, romantic si abordeaza dragostea cu toata hotararea si perseverenta. Manifesta tendinta de a fi timid sau reticent in societate si-si dezvolta relatiile cu prudenta. In dragoste este deschis si sincer.  Iubeste placerile materiale, gatitul mancarii, gradinaritul si bucurii similare ale vietii rurale. Ii place sa munceasca sustinut pentru a castiga bani, in scopul de a asigura un camin comod si o viata de familie fericita.
Prospera intr-un mediu calm.

BIVOL de Pamant ( 1949 )
Are un ritm mai lent, dar constant si sigur, iar perseverenta si incapatanarea cu care isi urmareste scopurile sunt impresionante. Foarte muncitor, constiincios, pregatit chiar sa faca unele sacrificii, la nevoie, este eficient in tot ceea ce intreprinde si foarte realist in privinta termenelor, astfel ca orice sarcina care i se incredinteaza este dusa, fara doar si poate, la bun sfarsit si in termenul stabilit. Cu o intelegere practica a sensului vietii, intelept si decis sa isi faca intotdeauna treaba cum stie mai bine, va lupta permanent pentru stabilitate si siguranta materiala, pentru sine, dar mai ales pentru familia sa , de care este foarte legat. Este mai putin sentimental si impresionabil, dar forte loial si devotat apropiatilor sai. Este serios si statornic, inzestrat cu rabdare si truda perseverenta, are un magnetism cu care poate obtine aprope tot ce-si doreste. Este foarte sincer si castiga cu usurinta increderea celorlalti.
Este capabil de o iubire profunda si constanta , care se imbogateste odata cu trecerea anilor. Prospera intr-un mediu vesel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu