marți, 11 ianuarie 2011

Porc


PORC de Metal ( 1911 , 1971 )
Inzestrat cu o personalitate puternica, se individualizeaza prin spirit critic si discernamant. Foarte curios sa stie si sa afle totul, este un tip foarte activ, harnic, care pune pasiune si suflet in tot ceea ce face. Nu odata il vom gasi in functii de raspundere, pentru ca este carismatic, ii place sa-si asume responsabilitati si se mobilizeaza usor, stiind totodata sa-i mobilizeze si pe ceilalti. Munceste cu daruire, adesea, pana la epuizare si, cu incapatanare, nu accepta un esec sau o infrangere, ambitionandu-se sa mearga pana in panzele albe, pentru a-si atinge scopul. Direct si cam lipsit de tact, este foarte saritor in privinta prietenilor, dar va suferi dezamagiri din partea acestora, pentru ca este naiv si isi subestimeaza dusmanii.

PORC de Apa ( 1923 , 1983 )
Mult mai diplomat si mai plin de tact decat semenii lui, acest nativ este foarte atent la nevoile celorlalti si putin cam naiv, din acest punct de vedere, asteptand totul de la ceilalti, pentru ca si el daruieste totul. Are gusturi foarte rafinate si tendinte spre lux si opulenta, nefiind putini acei nativi din anul porcului de Apa, carora le place sa traiasca pe picior mare. Foarte temperamental si pasional in dragoste, energic si intuitiv, va sti exact ce sa-i ofere partenerului sau, iar pasiunea sa nu se va estompa in timp.

PORC de Lemn ( 1935 , 1996 )
Sociabil si mereu indreptat spre acte de caritate, este un tip foarte bun la suflet, afectuos, amabil cu toata lumea  si gata sa-i ajute pe ceilalti.  Pentru ca este guvernat de Lemn, va fi un bun organizator si administrator, ocupand adesea functii de conducere intr-o institutie, datorita talentului sau deosebit de a incuraja si mobiliza grupuri de oameni. Trebuie sa fie mai atent cu cine vine in contact si cui se destainuie, pentru ca sinceritatea si naivitatea sa ii vor aduce nu o data neplaceri din partea asa-zisilor prieteni.

PORC de Foc ( 1947 )
Ambitios si incapatanat, sigur pe sine si foarte harnic, acest nativ isi va croi calea in viata singur si va tinde foarte sus. Oricate obstacole va intalni in drum se ambitioneaza sa le treaca pe toate si nu renunta in ruptul capului la un proiect, increzator in sine si in viitorul sau. Poate obtine multe de la viata, in mare parte, datorita optimismului si curajului sau fara margini, iar atunci cand se angajeaza intr-o actiune este manat de sentimente puternice si de o energie extraordinara.

PORC de Pamant ( 1959 )
Un tip mai asezat si mai putin temperamental decat semenii sai, este mai rational si mai calculat, cantarind situatiile pro si contra, inainte de a lua o initiativa. Insa, incapatanarea si ambitia nu-l vor parasi niciodata si va fi capabil sa munceasca neobosit, cat il tin puterile, ca sa-si atinga scopurile. Mai putin dominator decat alti  nativi va prefera sa-si canalizeze energia spre sine insusi si spre munca sa si va fi foarte atras de viata calma, de familie.

Caracteristici generale :
Cei nascuti in anul Porcului poseda o calitate splendida : sunt plini de energia prosperitatii. Aceasta poate lua forma bogatiilor materiale, dar se poate manifesta si in multe alte moduri. Au un ritm lent si nu se grabesc. Nu sunt preocupati excesiv sa acumuleze bani ; pot dispune de mijloace modeste, dar se multumesc cu ce au. Nu sunt manati de ambitii de neatins : pur si simplu au de facut o treaba si se ocupa de ea. Nu sunt panicati sa reuseasca in viata, nu simt nevoia sa caute mereu slujbe sau promovari noi. Nu au spirit competitiv din punct de vedere intelectual, ci sunt inzestrati cu o moderatie innascuta. Energia lor creste si se acumuleaza. Nativul accepta bogatia  pe care i-o ofera viata si nu simte nevoia  sa ceara mai mult. Sunt inteligenti, extrem de perspicace si au capacitatea de a invata repede. In vreme de restriste, devin meditativi, analizand situatia si aplicand apoi solutia. Sunt neobisnuit  de independenti din fire. Cand isi pun ceva in minte, sunt foarte hotarati sa reuseasca cu mijloacele lor, chiar daca-i deranjeaza pe ceilalti. Sunt tovarasi minunati, de incredere si intelepti in caz de criza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu