marți, 11 ianuarie 2011

Oaie


OAIE de Metal ( 1931 , 1991 )
Ca orice nativ nascut intr-un an al Oii, si acest individ este foarte sensibil si vulnerabil, insa isi va controla permanent starile emotive si va face mari eforturi pentru a-si masca slabiciunile. Doua lucruri sunt foarte importante in viata pentru el si va lupta ca sa le aiba : echilibrul si armonia, atat in plan emotional si sentimental, cat si in viata de zi cu zi. Este un nativ inzestrat, de cele mai multe ori, cu un deosebit simt artistic, care va cauta si va promova frumosul in toate manifestarile sale. Are un cerc restrans de prieteni si apropiati, de care este foarte atasat si se adapteaza cu multa greutate la schimbari.
  
OAIE de Apa ( 1943 , 2003 )

Un nativ dotat cu mult umor si care are o puzderie de prieteni si simpatizanti, pentru ca este extrem de popular si sociabil. Ca toti cei nascuti intr-un an al Oii, este si el sensibil si impresionabil, lasandu-se condus de sentimente si nefiind in stare sa ia decizii. Din acest motiv, se va lasa influentat de ceilalti si subjugat de dorintele lor, fiind permanent de acord cu ceea ce spune majoritatea. Isi doreste aprecierea si admiratia celorlalti si, daca nu le obtine sau nu este lasat sa-si urmeze calea, va fi incercat de sentimente de autocompatimire si se va simti refuzat si respins.

OAIE de Lemn ( 1955 )
Foarte bun la suflet, milos si generos, acest nativ nu va duce lipsa de prieteni si suporteri, pentru ca stie sa daruiasca si sa ajute, mai ales atunci cand este mare nevoie. Impresionabil, gata sa intinda o mana de ajutor celor mai putin norocosi decat el, este in acelasi timp putin naiv, increzator in cei pe care ii iubeste, gata sa le satisfaca toate capriciile si cedeaza foarte repede in fata dorintelor acestora, nefiind in stare sa ramana ferm pe pozitii. Din acest motiv, multi vor fi aceia care vor profita de pe urma amabilitatii si generozitatii sale. Altfel, are mult umor, principii solide dupa care se calauzeste si este foarte indragit de apropiati.

OAIE de Foc ( 1907 , 1967 )
Este cel mai energic si mai agitat dintre nativi, mereu in miscare dar si cel mai impulsiv si nervos, atunci cand lucrurile nu ies asa cum isi doreste.
Oaia de Foc stie exact ce-si doreste de la viata si isi va pune la bataie tot farmecul sau personal, ca sa obtina ceea ce vrea. De regula, reuseste in tot ceea ce intreprinde, pentru ca este curajos, are initiativa, idei originale si, nu in ultimul rand, este inzestrat cu o gratie personala si cu un sarm aparte, care atrag de partea lui multe simpatii. Ii place sa traiasca in confort, are gusturi rafinate si cheltuieste pe masura, dar, fiind extrem de sensibil, ca toti nativii, de altfel, nu suporta critica si devine morocanos si agresiv cand este certat.

OAIE de Pamant ( 1919 , 1979 )
Cel mai sigur pe el dintre nativii nascuti intr-un an al Oii. Este capabil de sentimente profunde si este sensibil, afectuos, atent, extreordinar de devotat familiei si va avea tendinta sa-si camufleze emotiile. Decizia lui nu va depinde de a majoritatii, asa cum se intampla in cazul multor Oi, si isi va lua in serios responsabilitatile, incercand sa nu-i dezamageasca pe cei dragi sau pe superiorii sai. Mai putin cheltuitor decat alti semeni de-ai sai , este mai conservator, are mai mult simt practic si va munci mai mult decat restul nativilor.

Caracteristici generale :
Cei nascuti in anul Oii manifesta un tip de energie ce le permite sa suporte mari presiuni, ramanad, totusi, stabili. Au puterea de a supravietui rasturnarilor de situatie. Desi par slabi, au o tarie morala considerabila. Sunt extraordinari de muncitori, realizand nu numai sarcinile proprii, ci si pe cele preluate de la ceilalti. Chiar daca nu le plac si nu cauta provocarile, sunt dispusi sa suporte tot ce li se arunca in spinare. Uneori, pare ca isi pun in cap sa munceasca pana se prabusesc.
 Se ofera bucurosi sa ia toata povara pe umerii lor. Statornicia ii face pe acesti oameni sa fie de mare incredere. Rareori sunt intalniti in functii inalte de conducere. Sunt excelenti parteneri in echipa si infloresc in compania celorlalti. Sunt tacuti si punctul lor forte este capacitatea de a asculta, de a observa si de a ramane neperturbati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu