marți, 11 ianuarie 2011

Cal


CAL de Metal ( 1930 , 1990 )
Este cel mai egoist si incapatanat dintre nativi, aflat tot timpul in miscare, astfel ca e greu sa ti pasul cu el. Indraznet si inflacarat, dinamic si inzestrat cu multa curiozitate, isi doreste permanent sa experimenteze si sa incerce directii noi, fiind o fire aventuroasa si foarte deschis provocarilor. Are multe idei si o intuitie fina, dar nu stie sa-si disciplineze gandurile pierzand de multe ori din acest motiv. Foarte independent, are nevoie de libertate de miscare si nu putini nativi refuza implicarea serioasa intr-o relatie, de teama sa nu piarda aceasta libertate.

CAL de Apa ( 1942 , 2002 )
Este poate cel mai nestatornic dintre nativii nascuti intr-un an al Calului, vesnic in miscare si intotdeauna gata sa exploreze locuri noi. In plus este un tip foarte adaptabil, oricand dispus sa faca schimbari, fara sa stea mult pe ganduri, dar si cam inconsecvent si lipsit de perseverenta, fiind capabil sa se razgandeasca foarte des si pe neasteptate. Altfel, nativul este preocupat de viitorul sau, isi doreste confort si bunastare si poate fi un foarte bun om de afaceri, avand o intuitie buna si un spirit mereu treaz, in cautarea oportunitatilor.

CAL de Lemn ( 1954 )
Un tip inzestrat din nastere cu calitati deosebite, Calul de Lemn are o viata sociala foarte activa si o multime de admiratori, in parte, si datorita firii sale vesele si mereu optimiste. Inteligent si disciplinat, se remarca foarte repede la locul de munca si, datorita naturii sale sociabile si comunicative, isi face repede multi prieteni. In plus, are un cult adevarat al muncii, eforturile lui fiind notabile si un simt al responsabilitatii care nu-l paraseste niciodata. Pentru ca are vederi largi, progresiste  si este un tip modern, va incerca sa promoveze noul in toate formele sale si va fi deschis experimentelor.

CAL de Foc ( 1906 , 1966 )
Iata-l pe unul dintre cei mai pasionali si mai efervescenti nativi, din tot ciclul chinezesc, un tip dotat cu o personalitate magnetica, stralucitoare  si care exercita o influenta deosebita asupra celorlalti. Calul de Foc va avea intotdeauna o multime de idei, pe care va incerca sa le puna in practica ( de multe ori, apeland la formidabila sa putere de convingere ) si se angajeaza in multe proiecte, la care lucreaza in paralel, fara sa se planga vreodata de oboseala sau stres. Inteligent, spiritual si ambitios, dar si foarte impulsiv si uneori, usor distrat, nu este insa prea consecvent cu proiectele sale si se plictiseste foarte repede, de aceea este mereu in cautarea unor  experiente noi, a unor senzatii noi.

CAL de Pamant ( 1918 , 1978 )
Mai putin « naravas » decat alti Cai, datorita influentei benefice a elementului Pamant, care il face mai calm si mai statornic, acest individ are o calitate remarcabila : stie exact unde, cum si cand trebuie plasati banii si care sunt cele mai rentabile investitii, exceland adesea in domeniul bancar. Intuitia lui este dublata si de o logica foarte buna, insa adesea pare enervant prin felul meticulos, pedant chiar, cu care analizeaza toate fetele unei probleme, inainte de a lua o decizie.

Caracteristici generale :
Reprezinta genul de oameni complet absorbiti de munca lor. Poate fi vorba de orice sarcina : cresterea unei familii, intretinerea unei case, conducerea unei mici afaceri, lucru manual, un hobby sau, pur si simplu implinirea urmatoarei sarcini casnice. Sunt mereu dornici sa faca totul la superlativ si sunt sincer devotati sarcinii curente. Au o forta interioara si o hotarare imense. Nu sunt numai puternici , ci si de incredere. Sunt cinstiti si loiali. Daca promit ceva, fac tot ce le sta in putere pentru a se tine de cuvant. Sunt mereu pregatiti sa treaca la o noua treapta, sa infrunte o noua provocare. Desi sunt fiinte mandre si independente, Caii au nevoie de camarazi, au nevoie de un prieten sau un partener, pentru a-si putea manifesta pe deplin puterea si spiritul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu