marți, 11 ianuarie 2011

Maimuta


MAIMUTA de Metal ( 1920 , 1980 )
Fascinanta, spirituala si foarte pragmatica, aceasta Maimuta are aspiratii foarte inalte si doreste sa se descurce singura in viata, fiind cam independenta de felul ei si foarte sigura pe propriile capacitati. Acesta e motivul pentru care de multe ori prefera sa o ia singura pe un drum al ei, ambitionandu-se sa razbata prin propriile puteri. Cuvantul ei va pretui greu, pentru ca este cunoscuta ca o persoana foarte chibzuita, inteleapta si capabila. O fire calda, mereu pozitiva, poate fi foarte pasionala si dramatica in dragoste, iar daca este ofensata, devine mandra si rece.

MAIMUTA de Apa ( 1932 , 1992 )
Poate cea mai speculanta si mai versatila dintre Maimute, se descurca usor in viata, in parte pentru ca stie sa faca unele compromisuri, mai degraba decat sa-si complice inutil existenta. Nu este foarte ambitioasa, nu are idealuri intangibile si, de regula, isi stabileste un singur scop, pe care il urmareste ordonat si cu precizie. Este foarte sensibila la critici si observatii si se bosumfla foarte repede. In schimb coopereaza foarte bine cu ceilalti, fiind prietenoasa si comunicativa si stie sa prezinte lucrurile in asa fel, incat s-o avantajeze.

MAIMUTA de Lemn ( 1944 , 2004 )
Mai putin speculanta decat o maimuta de Apa, aceasta persoana va fi, gratie guvernarii ei de catre elementul Lemn, foarte organizata si ordonata. E un spirit foarte activ, parca fara astampar, vioaie si se lanseaza in tot felul de activitati, cu mult curaj si tintind mereu spre culmi tot mai inalte si mai inalte. Cu o vointa si un curaj peste medie, la care se adauga si felul ei curios de a fi, este mereu deschisa provocarilor, care nu vor lipsi din viata ei. Maimuta de Lemn va depasi insa orice obstacol, pentru ca este optimista, desteapta, stie sa-si anihileze dusmanii si are incredere in ea insasi.

MAIMUTA de Foc ( 1956 )
Acest nativ este fascinant prin vitalitatea , energia debordanta si expresivitatea sa. Puternic si hotarat, ambitios si mereu in actiune, vrea sa fie cel mai bun in toate si reuseste, pentru ca este facut sa conduca.
Un individ nascut in anul Maimutei de Foc, va avea intotdeauna o multime de idei originale si va fi foarte creativ si speculant. Pentru ca nu concepe sa nu fie primul in domeniul in care activeaza si ara pretentia sa controleze tot, vine in conflict in repetate randuri cu alti nativi setosi de putere ( cum ar fi Tigrul, de pilda ) si poate deveni foarte incapatanat si enervant.

MAIMUTA de Pamant ( 1908 , 1968 )
Un tip cinstit, prietenos, o natura calda si afectuoasa, pe care o pretuiesc cei din jur. In viata se conduce dupa principii morale foarte inalte si-si alege cu grija prietenii. Foarte organizat si calculat, va fi un tip studios, caruia ii va place sa-si largeasca  permanent conostintele si sa se documenteze. Este mai discret decat alte Maimute si nu agreaza adunarile zgomotoase, fiind atras de linistea vietii de cuplu.

Caracteristici generale :
Nativii au spiritul plin de energia fulgeratoare a stramosilor nostrii.
Mintea lor are, de obicei, o agerime remarcabila. Sunt inzestrati cu inteligenta, invata rapid si, ca toate maimutele, copiaza si imita tot ceea ce-i atrage. Inteligenta lor energetica le confera, in plus, puterea de a veni cu idei noi, de a inventa noi cai de realizare a sarcinilor si de a nascoci sisteme si produse noi. Energia rapida a acestor nativi le poate parea uneori insensibila celorlalti. Pot fi acuzati de nepasare, iar colegii si prietenii pot traversa perioade de enervare intensa din cauza lor, dar Maimutele nu se infurie usor si nu poarta pica mult timp. Au personalitati extrem de independente, isi fac repede prieteni si pot fi de mare ajutor. In mod normal, Maimutele se nasc in familii care se ingrijesc bine de ele. Au o mare doza de incredere in sine – pana intr-acolo incat se pot crede mai bine pregatiti decat este cazul. Vor sa realizaze multe , sunt mereu concentrati sa se perfectioneze si au ambitia secreta de a fi eroi. Sunt foarte competitivi si hotarati sa castige in tot ceea ce intreprind. Invata din greselile lor si rareori se dau batuti. De fapt, punctul lor slab ar putea fi ca nu stiu cand sa se opresca.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu