marți, 11 ianuarie 2011

Cocos


COCOS de Metal ( 1921 , 1981 )
Pe langa faptul ca, asemeni tuturor Cocosilor, ii place sa epateze, sa fie in centrul atentiei, acest nativ isi va dori cu inversunare, pe langa faima si putere, si siguranta si bunastare materiala. Este un spirit inclinat spre analiza, foarte incapatanat cand isi pune ceva in cap, dar si foarte harnic si ordonat, iar daca isi stabileste un obiectiv, nu precupeteste niciun efort
pentru a-l duce la implinire. Curios din fire, ca orice Cocos, de altfel, este deschis spre experimente noi si se implica in orice fel de activitati cu multa pasiune si constiinciozitate, mai ales daca la mijloc este vorba despre binele comun.

COCOS de Apa ( 1933 , 1993 )
Acest Cocos are o gandire foarte clara, viziuni largi si este foarte aplecat spre studiu si documentare. Va munci cu destoinicie si fara sa se planga si va incerca sa-i coopteze si pe altii in proiectele sale. Dispune de o energie nelimitata si este vesnic intreprinzator, pregatit in orice moment de o noua initiativa. Se exprima foarte usor in scris, este istet si perspicace si gata oricand sa participe la discutii si dezbateri, placandu-i sa iasa in evidenta si sa-si expuna parerile.

COCOS de Lemn ( 1945 , 2005 )
Elementul Lemn il tempereaza pe acest nativ si il face mai putin certaret si mai diplomat decat alti Cocosi. In plus,il inzestraza cu o mare capacitate de autodisciplina si control, care, insa, la unii nativi poate degenera in adevarata militarie, mai ales daca-si fauresc planuri greu de atins. Totusi, tendinta spre maretie si egoismul sunt mai accentuate si acest Cocos va fi mai rational si mai realist decat alti Cocosi, reusind sa lucreze eficient in echipa si sa aiba relatii bune cu ceilalti. Este un individ foarte corect si cinstit, prezinta incredere si este foarte apropiat de familie si prieteni.

COCOS de Foc ( 1957 )
Acest Cocos straluceste efectiv printre semenii sai, fiind cel mai impunator, mai direct si mai temperamental, totodata. Bineinteles ca el va fi seful, in orice colectivitate s-ar afla, pentru ca nu suporta sa stea deoparte si sa nu fie bagat in seama – si, de altfel, nici nu are cum sa nu fie bagat in seama. Dominat fiind de Foc, va avea o personalitate exploziva, va excela in tot ceea ce face, mai ales in plan organizatoric si isi va duce sarcinile la capat cu obstinatie si eficienta, starnind admiratia celorlalti. Este insa cam autoritar si dominator si nu lucreaza grozav in echipa, iar uneori se arata rece si inflexibil la parerile celor din jur.

COCOS de Pamant ( 1969 )
Poate avea un destin remarcabil, pe care si-l cladeste singur, incet, metodic. Este foarte disciplinat si ordonat si are un adevarat cult al muncii, atragand in felul acesta admiratia si respectul celorlalti. Daca si-a stabilit un scop, fiti convinsi ca nu se da batut pe drum, oricate obstacole ar intalni in cale, ci, cu perseverenta si multa vointa, isi va duce treaba pana la capat, ba, daca e cazul, va sti sa-i coopteze si sa-i atraga si pe altii, cerandu-le sa-i urmeze exemplul. Priceput in chestiuni financiare si dotat cu fler in afaceri, dar si cu simtul responsabilitatii, va avea succes in tot ceea ce intreprinde.

Caracteristici generale :
Cei nascuti in anul Cocosului tind sa isi exprime energia unica prin arta si relatii interumane. Adora sa cante, ori pe scena, ori la petreceri, ori sub dus. Spiritul lor creativ se poate manifesta si pe alte cai : sculptura, desen, pictura, grafica sau arta teatrala. Au imaginatie bogata si pot fi enorm de inventivi. Daca nu se poate exprima artistic, energia lor are sanse de a se manifesta in stiinta, prin inovatie comerciala, sau, pur si simplu, printr-o creativitate personala izbitoare, nascuta poate, din fantezia lor bogata. Au capacitatea innascuta de a-si concentra energia asupra a ceea ce fac. Daca se implica in ceva care le place, pun tot sufletul in acel lucru, si pot lucra cu mare viteza. Punctul forte al Cocosilor este perseverenta. Ei dau dovada de o putere personala considerabila. De obicei stiu ce vor si fac eforturi pentru a obtine acel lucru. Nu sunt usor de tinut in frau. Pot fi buni oratori si, deseori, sunt genul de oameni obisnuiti sa castige orice disputa. Au un curaj intrinsec, ce ii face deschisi si cinstiti din fire in relatiile cu ceilalti. Sunt prieteni minunati, si prietenii le cauta sfatul si ajutorul in problemele personale. Pot parea vulnerabili, uneori,in ochii celor din jur si pot indura multe afronturi si probleme pe care le poarta in suflet si pot sa fiarba in ei vreme indelungata.  Rareori se intampla sa riposteze un Cocos, dar, cand o face, isi etaleaza exceptional puterile.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu