marți, 11 ianuarie 2011

Dragon


DRAGON de Metal ( 1940 , 2000 )
Dintre toti nativii nascuti in anul Dragonului, acesta este cel mai hotarat si cel mai ambitios dintre toti, adesea facand dovada unei vointe extraordinare si a unui destin de exceptie. Ambitios, curajos si puternic si gata oricand sa sara la lupta, Dragonul de Metal actioneaza numai dupa propriile convingeri, fiind pe deplin sigur pe sine si preferand chiar sa mearga singur inainte, daca ceilalti nu-i impartasesc punctele de vedere.
Din acest motiv, poate da impresia unei persoane inflexibile si de neclintit in drumul ei, iar incercarea de a o convinge ca drumul ales nu e cel corect este sortita esecului. Practic, va alege calea cea mai dificila si va face intotdeauna cum va crede de cuviinta, tragandu-i dupa sine pe cei mai slabi decat el.

DRAGON de Apa ( 1952 )
Cel mai putin egoist dintre Dragoni este si cel mai calm si progresist in vederi, deschis spre comunicare si mai putin dominator in relatiile cu ceilalti. La randul lor, acesti nativi fac dovada unei vointe foarte puternice de-a lungul vietii si-si urmaresc idealurile cu persevsrenta, dar fara a fi atat de insetati de putere, precum Dragonii de Metal sau Foc.
Intuitivi, intelepti si rabdatori, nu se lasa condusi de impulsurile momentului, ci stiu foarte bine unde anume si cand trebuie sa actioneze.
Au vederi mai largi, sunt mai putin incapatanati si vindicativi si cred cu tarie ca stiu exact ce au de facut si de ce au nevoie pentru a-si atinge scopurile.

DRAGON de Lemn ( 1964 )

Mai putin dictatorial decat alti Dragoni, acest nativ este inzestrat cu arta aplicarii practice a ideilor sale si este foarte deschis la experimente si idei originale. In viata se va conduce dupa principii logice si va sti intotdeauna sa faca unele compromisuri, daca va considera, la momentul respectiv, ca acestea sunt in interesul lui. De altfel, este o fire mai putin mandra si impulsiva, este generos cu cei care ii solicita ajutorul, deschis, comunica mai usor cu ceilalti si lucreaza mai bine in echipa. Persoana sa va fi mai presus decat a celorlalti si va avea tendinta sa conduca lucrurile pe fagasul dorit de el, iar daca cineva va opune rezistenta pe parcurs, nu va reactiona in mod vindicativ,ci isi va revizui, eventual, punctul de vedere, dar numai daca este in avantajul sau.

DRAGON de Foc ( 1916 , 1976 )
Fara doar si poate, va atrage intotdeauna atentia asupra lui, pentru ca este un individ care iese din tiparele obisnuite. Are o personalitate puternica, este o forta, in adevaratul sens al cuvantului si rar i se opune rezistenta. Se simte bine in competitie cu altii, isi pune intreaga energie la bataie, atunci cand doreste sa realizeze ceva, iar ambitiile sale sunt nemasurate. Focul il face irascibil si nerabdator si ii confera calitati de lider incontestabil. Totusi, convingerea ca el este cel mai bun in toate si felul grabit de a-i analiza pe ceilalti atrag de partea sa multe antipatii si provoaca dezamagire in randul cunoscutilor. Cu toate acestea, veti descoperi in el un individ deschis si uman, capabil de acte de mare generozitate.

DRAGON de Pamant ( 1928, 1988 )
Pamantul il face pe acest individ mai rational, mai putin  exploziv si mai realist, totodata. Un Dragon de Pamant va lua in considerare punctul de vedere al semenilor sai, chiar daca nu-l impartaseste intru totul, dar, daca cineva se opune ideilor sale sau il ofenseaza nu sta mult pe ganduri si ia atitudine, razbunandu-si demnitatea jignita. Asadar, nici el nu scapa de tendinta de a-i domina si de a-i controla pe altii, insa o face intr-o maniera eleganta si fara a provoca scandaluri.

Caracteristici generale :
Nativii sunt inzestrati cu spiritul unei mari puteri. Este simbolul predominant al esentei spirituale celei mai inalte. Este intruchiparea intelepciunii, a fortei si a energiei transformarii infinite ; are capacitatea de a intreprinde si de a realiza eforturi enorme, de a gandi si lucra la o scara admirabila. Este pregatit sa infrunte orice provocare, sa raspunda oricarei cereri, sa se adapteze la orice modificare. El este, de obicei, capabil sa-i duca in carca pe ceilalti si sa capate respectul si sprijinul celor cu care lucreaza, se joaca si traieste. Sunt in largul lor intr-o lume a viselor, pot sa se detaseze cu usurinta de realitatile incomode ale vietii de zi cu zi si sa-si indrepte ochii spre altceva. Sunt minunat  de creativi, foarte talentati ca artisti si vizionari. In ciuda imaginatiei lor active, sunt extraordinar de echilibrati, plini de vointa si constanti. Deschiderea lor le confera usurinta de a se imprietenii cu foarte multi oameni. Uneori, atitudinea lor mandra si puterea lor remarcabila pot starni invidia, dar, de obicei, nu sunt usor de atras in conflicte de acest gen. Sunt binecuvantati cu un destin favorabil, nu numai datorita norocului de care se bucura ci si datorita capacitatii lor de a se adapta la fluxul continuu schimbator al vietii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu