marți, 11 ianuarie 2011

Sobolan


SOBOLAN de Metal ( 1960 )
Emotiv si idealist, destul de pasional si dramatic, in acelasi timp, prin felul in care doreste sa impresioneze si sa-si camufleze, adesea, emotiile, este inzestrat cu mult bun gust si stie sa aprecieze lucrurile fine in viata.
Nativul este foarte devotat familiei, prietenilor si se simte atras de cercurile « inalte », ale celor  bogati si puternici. Pentru ca este dominat de Metal, are fler in afaceri, stie cum sa faca banii si stie cum sa-i investeasca ( de multe ori, in opere de arta si in general, in lucruri de calitate ). Este strangator, iscusit si ingenios si are abilitatea de a seduce aproape pe oricine. Pare comod si nonsalant, dar in realitate este incapatanat si alege calea vesela, chiar daca abrupta, indiferent de spusele altora sau de ceea ce li se intampla. Ii plac provocarile si riscurile si este capabil sa-si croiasca o poteca distincta, plina de urcusuri si coborasuri palpitante, si, indiferent care ar fi rezultatul, ajunge foarte departe de linia de start. Putine persoane pot sa tina pasul cu el.
 Il preocupa intotdeauna clipa prezenta si poate decola in directiile cele mai imprevizibile, lasandu-i pe ceilalti realmente zapaciti. Poate fi incredibil de tandru si prospera intr-un mediu afectuos.

SOBOLAN de Apa ( 1912 , 1972 )
Cam conservator si traditionalist prin felul de a fi, acest nativ este cel mai calculat dintre toti Sobolanii. Are o minte agera, isi ticluieste in detaliu planurile si stie foarte bine pe cine anume trebuie sa multumeasca pentru a obtine un favor sau un avantaj. Guvernat fiind de elementul Apa, este maleabil si comunica relativ usor cu toata lumea, lasand impresia ca se intelege cu toti. Multi nativi sunt preocupati sa-si desavarseasca educatia
fiind permanent interesati sa-si largeasca orizonturile si cunostintele.
Este foarte atragator, inzestrat cu imaginatie vie si capacitatea innascuta de a inspira dragoste si afectiune. Are un simt amuzant al umorului si fascineaza pe toata lumea cu conversatia sa condimentata. Are o intuitie foarte buna in care trebuie sa se increada si prospera intr-un mediu intelectual.

SOBOLAN de Lemn ( 1924 , 1984 )
Succesul si siguranta materiala sunt esentiale pentru acest nativ, care va lupta toata viata ca sa le aiba si care stie, cu siguranta, sa profite de toate oportunitatile care ii ies in cale. Destul de prietenos si popular cu ceilalti, este simpatizat  si datorita harului sau de povestitor si talentului de a comunica usor cu ceilalti. In general, acest nativ stie ce vrea de la viata si, ceea ce este mai important, stie cum sa obtina. Se poate conta pe el in orice situatie, va intinde intotdeauna o mana de ajutor si va descreti fruntile tuturor, la nevoie. Este fidel si demn de incredere, este o fire romantica, totusi independenta, care transforma curtarea unei persoane intr-o adevarata aventura. Apetitul lui sexual infloreste in lumea fanteziilor si intr-o atmosfera neasteptata si indrazneata. Nativul Sobolan de lemn, este foarte selectiv in privinta perechii sale. Poate fi surprinzator de direct fata de cei pe care ii considera nedoriti sau inacceptabili. Are capacitatea de a castiga multi bani, dar si predispozitia de a cheltui foarte mult , mai ales cu persoanele iubite. Dupa ce se casatoreste, devine foarte fidel, in ciuda numeroaselor ispite pe care viata i le scoate in cale. Prospera intr-un mediu foarte ordonat.

SOBOLAN de Foc ( 1936 , 1996 )
Cel mai dinamic si mai energic dintre Sobolani, are o viata destul de agitata si adora sa fie mereu in actiune si in competitie cu ceilalti. Fire foarte independenta, nu suporta niciun fel de constrangeri si le face pe toate dupa capul sau, conducandu-se adesea dupa glasul inimii, si nu al ratiunii. Impulsiv,cam lipsit de rabdare si astampar ( doar este semn de foc ) si uneori, de tact si diplomatie, este totusi iubit de cei din jur pentru actele sale remarcabile de generozitate si altruism, pentru profunzimea gandurilor sale, ca si pentru felul in care se implica in tot felul de activitati, dedicate, de cele mai multe ori, unei cauze nobile, in care el crede si pe care o sprijina. Face declaratii indraznete si are un stil ademenitor cu care poate coplesi pe oricine cu usurinta. Este extraordinar de abil in a planui cum anume sa obtina ceea ce doreste.
Are o fire aventuroasa, ii place vanatoarea, ii place sa fie in situatii sociale in care sclipeste si atrage atentia. In dragoste este patimas si adesea gelos. Acorda persoanei iubite suficient timp pentru a fi cunoscut, iar felul lui de a fi este uneori ametitor de rapid si poate abunda in schimbari neasteptate si derutante.
Prospera intr-un mediu calm, fiind o fire paradoxala.

SOBOLAN de Pamant ( 1948 )
Cel mai realist si mai practic dintre nativii Sobolan, este foarte preocupat de siguranta sa materiala si de reputatia sa, totodata. Extrem de disciplinat si de ordonat, isi stabileste scopuri realiste si nu prea agreaza riscul, preferand sa mearga la sigur. Are un ritm mai lent, dar constant (progresele si realizarile sale nu vor fi niciodata peste noapte, ci in timp ) si nu se abate de la drumul sau, fiind foarte constiincios atunci cand vine vorba de munca lui. Din pacate, multi nativi devin zgarciti si calculati mai ales atunci cand averea lor nu creste in ritmul dorit. Este o fire pragmatica si strangatoare. Este imposibil sa nu faca surprize, mai ales persoanei iubite pentru care ar face orice sacrificiu. Munceste foarte mult, fara sa pregete. In realitate este un suflet cald si generos caruia nu i-ar placea nimic mai mult decat sa aiba un camin si o familie fericita.
Prospera intr-un mediu vesel.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu