vineri, 27 decembrie 2013

2014 - ANUL CALULUI DE LEMN


Anul Calului de Lemn, incepe pe 31 ianuarie 2014 si se termina pe 19 februarie 2015.

Years of the Horse are:
  • 25 January 1906 – 12 February 1907: Fire Horse
  • 11 February 1918 – 31 January 1919: Earth Horse
  • 30 January 1930 – 16 February 1931: Metal Horse
  • 15 February 1942 – 4 February 1943: Water Horse
  • 3 February 1954 – 23 February 1955: Wood Horse
  • 21 January 1966 – 8 February 1967: Fire Horse
  • 7 February 1978 – 27 January 1979: Earth Horse
  • 27 January 1990 – 14 February 1991: Metal Horse
  • 12 February 2002 – 31 January 2003: Water Horse
  • 31 January 2014 – 18 February 2015: Wood Horse
  • 17 February 2026 – 5 February 2027: Fire Horse
  • 4 February 2038 – 23 January 2039: Earth Horse
Oamenii nascuti in anul Calului sunt persoane independente si pline de incredere. Calul creste si infloreste cel mai bine printre companioni plini de viata. Cei nascuti in Anul Calului sunt excelenti oratori, au un discurs inspirat si foarte cinstit, au o mare deschidere si intelegere pentru semenii lor, sunt calzi si iubitori. Entuziasmul si dragostea de viata si natura ii conduce spre actiune: vin cu idei noi, neobisnuite si acest lucru contribuie semnificativ la dezvoltarea imaginatiei. In 2014, Anul Calului de Lemn oamenii pot descoperii ca au abilitati extraordinare, o viziune aparte asupra lucrurilor, care-i va ajuta sa ia decizii neobisnuite, dar eficiente.
Calul este  inzestrat din nastere cu calitati deosebite. Calul de Lemn are o viata sociala foarte activa si o multime de admiratori, in parte, si datorita firii sale vesele si mereu optimiste. Inteligent si disciplinat, se remarca foarte repede la locul de munca si, datorita naturii sale sociabile si comunicative, isi face repede multi prieteni. In plus, are un cult adevarat al muncii, eforturile lui fiind notabile si un simt al responsabilitatii care nu-l paraseste niciodata. Pentru ca are vederi largi, progresiste si este un tip modern, va incerca sa promoveze noul in toate formele sale si va fi deschis experimentelor.
Reprezinta genul de oameni complet absorbiti de munca lor. Poate fi vorba de orice sarcina : cresterea unei familii, intretinerea unei case, conducerea unei mici afaceri, lucru manual, un hobby sau, pur si simplu implinirea urmatoarei sarcini casnice. Sunt mereu dornici sa faca totul la superlativ si sunt sincer devotati sarcinii curente. Au o forta interioara si o hotarare imense. Nu sunt numai puternici , ci si de incredere. Sunt cinstiti si loiali. Daca promit ceva, fac tot ce le sta in putere pentru a se tine de cuvant. Sunt mereu pregatiti sa treaca la o noua treapta, sa infrunte o noua provocare. Desi sunt fiinte mandre si independente, Caii au nevoie de camarazi, au nevoie de un prieten sau un partener, pentru a-si putea manifesta pe deplin puterea si spiritul.
Calul este asociat elementului FOC ( culoarea rosie - noroc), directiei SUD (orele pranzului ), precum si energiei YANG ( fierbinte, dinamic - mijlocul verii ). LEMNUL are calitati YANG puternice, asociate cu relaxarea si intuitia. In general FOCUL lucreaza in armonie cu PAMANTUL  dar este coplesit de elementu APA. Anul Calului de lemn va reactiona rapid in apararea celor care nu pot lupta singuri pentru ei insisi.Nu va fi un an foarte linistit: vor aparea conflicte neasteptate, ca de FOC, deoarece energiile de LEMN sunt foarte puternice in schimb energiile de PAMANT ( baza de pregatire) lipsesc complet din diagrama acestui an.
Asadar Anul Calului de Lemn ii va ajuta pe cei pierduti in vartejul vietii, sa-si gasesca obiective noi si le va da totodata putere pentru realizarea lor. Probabil nu va fi un drum usor de parcurs dar succesul de care se vor bucura la sfarsit merita infruntarea oricarei dificultati.
De noroc cu carul, vor avea parte si persoanele creative, care vor gasi solutii cu totul neasteptate pentru rezolvarea celor mai dificile situatii.
Amuleta anului: un calut din lemn de culoare verde( culoarea lemnului - asociata cu fortele naturale, care pot depasi orice obstacol aparut in calea lor ) sau albastra ( albastru - apa - ajuta lemnul sa creasca - simbolizeaza urmarirea obiectivelor inalte).



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu